SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tennis för alla – hela livet!

Tränarsida

Här har vi samlat material speciellt för dig som är, eller vill bli, tränare i Västerås TK.

Bli tränare
Vi är alltid intresserad av att komma i kontakt med nya tränare som vill arbeta för klubben. Våra tränare är timanställda och håller i 5-15 timmar träningstimmar i veckan. Helger och kvällar ingår i tjänsten.
 
Du bör vara en erfaren tennisspelare, gärna med tidigare erfarenhet som tränare, för att leda träningsgrupper. Som person är du flexibel, samarbetsvillig och har lätt för att prioritera. Vi vill att du är social, entusiastisk och att du delar idrottens grundläggande värderingar som glädje, gemenskap, delaktighet, allas värde och rätt till delaktighet och fair play.
 
Ansökan sker via mail till klubbens ordförande torben.cederberg@gmail.com eller till klubbchef/chefstränare jens@vasterastk.se
Västerås Tennisklubb - Tränarpolicy

VTK har tagit fram en tränarpolicy som används av alla tränare i vår verksamhet:

 

Behandla alltid alla elever med respekt.

 

Ge feedback till eleverna på ett givande och engagerat sätt. Undvik feedback som inte är konstruktiv.

 

Erkänn elevernas rätt att rådfråga andra instruktörer och specialister. Samarbeta alltid med specialister som läkare, naprapater m.fl.

 

Behandla alla elever rättvist oavsett kön, etnisk bakgrund, atletisk potential, religion, sexuell läggning och ekonomisk status.

 

Uppmuntra att eleverna blir självständiga och tar ansvar för sitt eget uppförande, träning och beslut. Involvera eleven i de beslut som angår deras träning.

 

Uppmuntra elever till att skapa en bra stämning inom gruppen och till varandra.

 

Uppmuntra elever att respektera varandra och att förvänta sig respekt för deras värde som individer oavsett vilken spelmässig nivå man ligger på. Använd alltid lämpliga träningsmetoder som i det långa loppet kommer till nytta för eleven och använd inte de metoder som gör skada.

Försäkra att uppgifter och träningar är anpassade efter ålder, erfarenhet och efter fysisk och psykisk mognad.

 

Var medveten om det förtroende du som tränare utvecklar med dina elever. Avstå ifrån all form av sexuell intimitet med dina elever.

 

Sträva alltid efter att förebygga användandet av alkohol, tobak, droger och illegala substanser.

Respektera att ditt mål som tränare inte alltid stämmer överens med elevens mål. Sätt upp realistiska mål med elevens mognad och utveckling i åtanke och som är både uppnåbara och motiverande.

 

Erkänn individuella skillnader hos dina elever och tänk alltid på vad som är bäst för dem i det långa loppet.

 

Agera alltid som en förebild och framhäv de positiva aspekterna inom tennis och idrott.

Respektera andra tränare och agera alltid på ett sätt som är karaktäriserat av artighet och god vilja. Samarbeta med övriga tränare, bl.a. när det gäller elever som har flera olika tränare. Oavsett åsikt så nedvärderar man ingen kollega gentemot elever och föräldrar när det gäller kunskapsnivån.

 

Acceptera och respektera att tävlingsledare genomför tävlingar enligt fastställda regler.

Känn till och följ de tennisregler och förordningar som finns inklusive klubbens uppförandekod (VTK Code of Conduct) och uppmuntra eleven att göra likadant. Var mottaglig för andras åsikter och behåll ett öppet sinne för fortsatt utveckling som instruktör.

 

2021-09-02

Styrelsen Västerås Tennisklubb

 

 
Vår hemmaplan
Våra sponsorer